Recept Groentetaart
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een hoofdgerecht voor twee personen. Kan ook heel goed als bijgerecht voor vier personen bij vlees of vis.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 400 gram broccolirijst (te koop bij AH)
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 50 ml crème fraiche
  • 5 eieren
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in ringen
  • Handjevol zwarte gesneden olijven
  • 5 cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 el gedroogde oregano
  • ½ el knoflookpoeder
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Kook de broccolirijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen
  3. Vet een springvorm (waar geen vocht uit kan lopen) goed in met boter of olie
  4. Voeg de helft van de kaas toe aan de broccolirijst
  5. Breng op smaak met het knoflookpoeder en zout en peper naar smaak
  6. Verdeel de broccolirijst over de bodem van de springvorm
  7. Druk aan met de bolle kant van een lepel
  8. Kluts de eieren los met de crème fraiche
  9. Voeg er de oregano en paprikastukjes en olijven aan toe
  10. Leg de ui op de broccolirijst
  11. Giet er het eiermengsel overheen
  12. Het ei trekt in de broccolirijst en de groenten blijven op de bovenkant liggen
  13. Verdeel er de tomaten overheen
  14. Maal er eventueel nog wat peper over heen
  15. Strooi er de andere helft van de kaas over
  16. Zet 30 minuten in de oven
  17. Lekker met een frisse salade en eventueel een stukje vlees of vis
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-groentetaart/