Recept Groentetaart
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 400 gram broccolirijst (te koop bij AH)
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 50 ml crème fraiche
- 5 eieren
- 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
- 1 rode ui, in ringen
- Handjevol zwarte gesneden olijven
- 5 cherrytomaten, gehalveerd
- 1 el gedroogde oregano
- ½ el knoflookpoeder
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 200 graden
- Kook de broccolirijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen
- Vet een springvorm (waar geen vocht uit kan lopen) goed in met boter of olie
- Voeg de helft van de kaas toe aan de broccolirijst
- Breng op smaak met het knoflookpoeder en zout en peper naar smaak
- Verdeel de broccolirijst over de bodem van de springvorm
- Druk aan met de bolle kant van een lepel
- Kluts de eieren los met de crème fraiche
- Voeg er de oregano en paprikastukjes en olijven aan toe
- Leg de ui op de broccolirijst
- Giet er het eiermengsel overheen
- Het ei trekt in de broccolirijst en de groenten blijven op de bovenkant liggen
- Verdeel er de tomaten overheen
- Maal er eventueel nog wat peper over heen
- Strooi er de andere helft van de kaas over
- Zet 30 minuten in de oven
- Lekker met een frisse salade en eventueel een stukje vlees of vis
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-groentetaart/
3.5.3226