Recept Gele courgettesoep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Aantal personen: 4
- 2 gele courgettes, in stukken gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 uien, gesnipperd
- 750 ml groentebouillon
- 1 kontje parmezaanse kaas
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 4 el geroosterde pijnboompitten
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de ui en knoflook paar minuten aan
- Voeg dan de courgettes toe en schep een paar minuten goed om
- Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook
- Zet het vuur vervolgens laag en voeg het kontje kaas toe
- Laat met deksel op de pan 20 minuten pruttelen
- Verwijder het kontje kaas
- Pureer alles tot een gladde soep
- Verdeel over vier kommen en strooi de pijnboompitten over de soep
- Lekker met een knapperig stokbroodje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-gele-courgettesoep/
3.5.3226