Recept Carpaccio van Coquille
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
- 12 coquilles
- 1 fijngehakte sjalot
- scheutje witte wijnazijn
- ½ glas witte wijn
- Sap van halve citroen
- 1 eetlepel sojasaus
- Mespuntje kerriepoeder
- 150 gram koude roomboter in blokjes
- Zout en peper
- ¼ komkommer in kleine blokjes gesneden
- Doe de sjalot samen met de witte wijn, wijnazijn en 1 lepel water in een steelpan
- Laat bijna helemaal inkoken tot siroop
- Roer dan op laag vuur de koude boter klontje voor klontje door de siroop
- Voeg de kerriepoeder, sojasaus en citroensap toe en roer nogmaals goed door
- Breng op smaak met zouten peper
- Zeef de saus en houd warm
- Dep de coquilles droog met keukenpapier
- Verhit een scheutje olijfolie en 2 eetlepels van de botersaus in een koekenpan
- Bak de coquilles 1 minuut per kant
- Haal ze uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier
- Snij met een scherp mes de coquilles in dunne plakjes
- Rangschik ze mooi op vier borden (3 coquilles per persoon)
- Bestrooi met de komkommer
- Lepel er wat van de botersaus overheen en serveer de resterende saus aan tafel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-carpaccio-coquille/
3.5.3226