Recept Carpaccio van Coquille
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een verrassend Aziatisch voorgerecht. Heerlijk zacht en toch fris door de komkommer.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 12 coquilles
  • 1 fijngehakte sjalot
  • scheutje witte wijnazijn
  • ½ glas witte wijn
  • Sap van halve citroen
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Mespuntje kerriepoeder
  • 150 gram koude roomboter in blokjes
  • Zout en peper
  • ¼ komkommer in kleine blokjes gesneden
Bereidingswijze
  1. Doe de sjalot samen met de witte wijn, wijnazijn en 1 lepel water in een steelpan
  2. Laat bijna helemaal inkoken tot siroop
  3. Roer dan op laag vuur de koude boter klontje voor klontje door de siroop
  4. Voeg de kerriepoeder, sojasaus en citroensap toe en roer nogmaals goed door
  5. Breng op smaak met zouten peper
  6. Zeef de saus en houd warm
  7. Dep de coquilles droog met keukenpapier
  8. Verhit een scheutje olijfolie en 2 eetlepels van de botersaus in een koekenpan
  9. Bak de coquilles 1 minuut per kant
  10. Haal ze uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier
  11. Snij met een scherp mes de coquilles in dunne plakjes
  12. Rangschik ze mooi op vier borden (3 coquilles per persoon)
  13. Bestrooi met de komkommer
  14. Lepel er wat van de botersaus overheen en serveer de resterende saus aan tafel
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-carpaccio-coquille/