Recept Vanillevla
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 25 gram custardpoeder
- 65 gram kristalsuiker
- 500 ml melk
- Meng het custardpoeder met de suiker en drie eetlepels melk
- Roer goed door elkaar tot een glad papje
- Verwarm ondertussen de rest van de melk in een steelpan tot de melk kookt
- Draai het vuur dan laag
- Voeg beetje bij beetje het custard/suiker papje toe terwijl je blijft roeren
- Breng opnieuw aan de kook
- Roer daarna nog drie minuten door tot je een dikke lichtgele vla hebt
- Zet het vuur uit en roer nog twee minuten door tot alle eventuele klontjes opgelost zijn
- Dek de pan af met huishoudfolie en laat afkoelen
- Verdeel de vla dan over twee kommen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-vanillevla/
3.5.3226