Een heerlijk Grieks groentegerecht. Courgettes zijn ideaal om te vullen met groenten, kruiden en kaas. Serveer als bijgerecht bij vlees of vis of als hoofdgerecht met gebakken aardappels.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
1 grote courgette
3 rode uien
3 el zwarte olijven
2 tenen knoflook
50 gram feta
Handvol verse koriander
2 el gedroogde oregano
Peper
Zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Snij de courgette in de lengte doormidden
Schraap met een lepel de zaadjes en wat van het vruchtvlees uit de courgette zodat je een bakje krijgt
Snipper de ui en hak de kruiden, olijven en knoflook fijn
Meng deze ingrediƫnten door elkaar en breng op smaak met zout en peper
Vul de twee helften met het mengsel en leg ze in een ovenschaal
Zet de courgette 15 minuten in de oven
Hak de feta grof en bestrooi de kaas over de courgette
Zet nog 15 minuten in de oven tot alle groenten gaar zijn en de feta goudbruin is gekleurd
Lekker met vlees of vis of met gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-courgette-gevuld-feta/