Recept Rode curry soep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een hartverwarmende Thaise soep. Heerlijk met knapperige taugé, frisse lente-ui en zachte noedels die je mag opslurpen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 125 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
  • 100 gram taugé
  • 300 gram roze garnalen
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 cm verse gember, fijn gesneden
  • 150 rijstnoedels
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels rode currypasta (of meer/minder naar smaak)
  • zonnebloemolie
  • 1 blikje kokosmelk
  • 15 ml zoete chilisaus
  • 30 ml vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 2 hardgekookte eieren
Bereidingswijze
  1. Verhit een beetje zonnebloemolie in een grote wok en bak hierin de garnalen in twee minuten gaar Verwijder de garnalen uit de pan en houd ze apart tot later gebruik
  2. In dezelfde pan voeg je nu iets meer olie toe, en fruit hierin de ui aan totdat deze mooi zacht is
  3. Voeg de knoflook en verse gember toe, bak dit een halve minuut mee en voeg dan de rode currypasta toe
  4. Bak deze een minuut mee (alle aroma’s komen zo goed vrij) en voeg vervolgens de champignons toe
  5. Bak circa een minuut op middelhoog vuur
  6. Zet het vuur laag en voeg de kippenbouillon toe en roer er de zoete chilisaus en vissaus doorheen
  7. Voeg de noedels toe en laat het geheel zachtjes koken tot de noedels zacht zijn
  8. Doe de garnalen (en al het sap wat er bij hoort) terug in de pan, roer er nu de kokosmelk doorheen
  9. Roer het geheel door en laat nog 15 minuten op zacht vuur pruttelen
  10. Haal de pan nu van het vuur en knijp de limoen uit boven de soep
  11. Verdeel de taugé over twee diepe soepkommen en schenk de soep op de taugé
  12. Top de soep af met de lente-ui en een hardgekookt ei.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-rode-curry-soep/