Een hartverwarmende Thaise soep. Heerlijk met knapperige taugé, frisse lente-ui en zachte noedels die je mag opslurpen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediënten
125 gram champignons, in dunne plakjes gesneden
100 gram taugé
300 gram roze garnalen
2 lente-uitjes, fijngesneden
1 rode ui, fijngehakt
2 knoflookteentjes, fijngehakt
1 cm verse gember, fijn gesneden
150 rijstnoedels
500 ml kippenbouillon
2 eetlepels rode currypasta (of meer/minder naar smaak)
zonnebloemolie
1 blikje kokosmelk
15 ml zoete chilisaus
30 ml vissaus
sap van 1 limoen
2 hardgekookte eieren
Bereidingswijze
Verhit een beetje zonnebloemolie in een grote wok en bak hierin de garnalen in twee minuten gaar Verwijder de garnalen uit de pan en houd ze apart tot later gebruik
In dezelfde pan voeg je nu iets meer olie toe, en fruit hierin de ui aan totdat deze mooi zacht is
Voeg de knoflook en verse gember toe, bak dit een halve minuut mee en voeg dan de rode currypasta toe
Bak deze een minuut mee (alle aroma’s komen zo goed vrij) en voeg vervolgens de champignons toe
Bak circa een minuut op middelhoog vuur
Zet het vuur laag en voeg de kippenbouillon toe en roer er de zoete chilisaus en vissaus doorheen
Voeg de noedels toe en laat het geheel zachtjes koken tot de noedels zacht zijn
Doe de garnalen (en al het sap wat er bij hoort) terug in de pan, roer er nu de kokosmelk doorheen
Roer het geheel door en laat nog 15 minuten op zacht vuur pruttelen
Haal de pan nu van het vuur en knijp de limoen uit boven de soep
Verdeel de taugé over twee diepe soepkommen en schenk de soep op de taugé
Top de soep af met de lente-ui en een hardgekookt ei.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-rode-curry-soep/