Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke oosterse verwennerij. Ook niet vet door de bereiding in de oven in plaats van in de pan of frituur. Lekker met de muntyoghurt en wat platbrood of Turks brood.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Lamsgehaktballetjes
  • 1 rode peper
  • 5 takjes munt
  • 5 takjes peterselie
  • 5 takjes koriander
  • 1 ei, losgeklopt
  • 0.5 tl korianderzaad
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Snuf zout
  • Scheut olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 500 gram lamsgehakt
Muntyoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes munt
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • snuf zout
  • 2 tl citroensap
Bereidingswijze
Lamsgehakballetjes
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snij de rode peper en kruiden fijn
  3. klop het ei los
  4. Meng het korianderzaad, knoflookpoeder, gemberpoeder en paprikapoeder en een snuf zout goed door elkaar
  5. Meng dit samen met het losgeklopte ei, de olijfolie en het citroensap door het lamsgehakt
  6. Draai ongeveer 20 rondjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
  7. Gaar de balletjes circa 20 minuten in de oven.
Muntyoghurt
  1. Pers de knoflook uit, snij de munt fijn en meng dit met de rest van de ingrediƫnten
  2. Laat een kwartiertje lekker intrekken en op smaak komen
  3. Serveer de yoghurt bij de lamsgehaktballetjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-lamsgehakt-yoghurt-en-munt/