Een heerlijke oosterse verwennerij. Ook niet vet door de bereiding in de oven in plaats van in de pan of frituur. Lekker met de muntyoghurt en wat platbrood of Turks brood.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Lamsgehaktballetjes
1 rode peper
5 takjes munt
5 takjes peterselie
5 takjes koriander
1 ei, losgeklopt
0.5 tl korianderzaad
1 tl knoflookpoeder
0.5 tl gemberpoeder
1 tl paprikapoeder
Snuf zout
Scheut olijfolie
sap van een halve citroen
500 gram lamsgehakt
Muntyoghurt
1 teen knoflook
4 takjes munt
150 ml Griekse yoghurt
snuf zout
2 tl citroensap
Bereidingswijze
Lamsgehakballetjes
Verwarm de oven op 180 graden
Snij de rode peper en kruiden fijn
klop het ei los
Meng het korianderzaad, knoflookpoeder, gemberpoeder en paprikapoeder en een snuf zout goed door elkaar
Meng dit samen met het losgeklopte ei, de olijfolie en het citroensap door het lamsgehakt
Draai ongeveer 20 rondjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat
Gaar de balletjes circa 20 minuten in de oven.
Muntyoghurt
Pers de knoflook uit, snij de munt fijn en meng dit met de rest van de ingrediƫnten
Laat een kwartiertje lekker intrekken en op smaak komen
Serveer de yoghurt bij de lamsgehaktballetjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-lamsgehakt-yoghurt-en-munt/