Recept Sardientjes met antiboise
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk Spaans gerecht voor in de zomer. Lekker met een salade en een dikke snee brood.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 4 sardientjes
  • 250 gram tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 50 gram zwarte olijven, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
  • 5 el olijfolie
Bereidingswijze
  1. Laat de sardientjes door de visboer schoonmaken
  2. Verwarm de oven op 180 graden
  3. Doe de tomaten, knoflook, ui, olijven en olijfolie in een steelpan en verwarm vijf minuten op laag vuur
  4. Breng op smaak met zout en peper
  5. Giet de antiboise dan in een ovenschaal en leg de sardientjes er boven op
  6. Zet 10 minuten in de oven
  7. Zet dan de ovengril aan en grill de sardientjes nog eens 10 minuten totdat het velletje bubbelt en geroosterd is
  8. Serveer met een frisse salade en een dikke snee volkoren brood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-sardientjes-antiboise/