Recept Sardientjes met antiboise
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 2
- 4 sardientjes
- 250 gram tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 50 gram zwarte olijven, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Peper
- Zout
- 5 el olijfolie
- Laat de sardientjes door de visboer schoonmaken
- Verwarm de oven op 180 graden
- Doe de tomaten, knoflook, ui, olijven en olijfolie in een steelpan en verwarm vijf minuten op laag vuur
- Breng op smaak met zout en peper
- Giet de antiboise dan in een ovenschaal en leg de sardientjes er boven op
- Zet 10 minuten in de oven
- Zet dan de ovengril aan en grill de sardientjes nog eens 10 minuten totdat het velletje bubbelt en geroosterd is
- Serveer met een frisse salade en een dikke snee volkoren brood
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-sardientjes-antiboise/
3.5.3226