Recept Broccolisoep
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 600 gram broccoli
- 1 liter groentebouillon
- 2 rode uien, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Korstje parmezaanse kaas
- Peper
- Olijfolie
- 4 el zure room (optioneel)
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Fruit de knoflook en ui even aan
- Snij de broccoli in stukken (ook de steel)
- Voeg toe en schep even goed om met de knoflook en ui
- Voeg de bouillon en korst parmezaan toe en breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en kook de broccoli in 15 minuten zacht
- Verwijder de parmezaan korst
- Pureer alles met een staafmixer tot gladde soep
- Voeg peper naar smaak toe en verdeel de soep over vier kommen
- Voeg eventueel een dot zure room toe aan de soep
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-broccolisoep/
3.5.3226