Recept Broccolisoep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een zachte gezonde en makkelijk te maken soep. Heerlijk als voorgerecht of gewoon als tussendoortje op een koude dag.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 600 gram broccoli
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Korstje parmezaanse kaas
  • Peper
  • Olijfolie
  • 4 el zure room (optioneel)
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
  2. Fruit de knoflook en ui even aan
  3. Snij de broccoli in stukken (ook de steel)
  4. Voeg toe en schep even goed om met de knoflook en ui
  5. Voeg de bouillon en korst parmezaan toe en breng aan de kook
  6. Zet het vuur dan laag en kook de broccoli in 15 minuten zacht
  7. Verwijder de parmezaan korst
  8. Pureer alles met een staafmixer tot gladde soep
  9. Voeg peper naar smaak toe en verdeel de soep over vier kommen
  10. Voeg eventueel een dot zure room toe aan de soep
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-broccolisoep/