Een heerlijke herfstsalade. De vijgen zijn intens van smaak en combineren goed met de zachte geitenkaas. De rucola geeft door de licht bittere smaak genoeg tegengas.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
5 verse vijgen
100 gram rucola
1 el vloeibare honing
50 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld
Zwarte peper
1 el olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden
Snij de vijgen in vier parten
Leg ze in een ovenschaal en bedruip alle parten met de honing en de olijfolie
Zet 15 minuten in de oven tot de parten kleverig zijn
Verdeel de rucola over een bord
Hussel er de vijgen voorzichtig doorheen
Strooi de geitenkaas over de salade
Maal er zwarte peper naar smaak overheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-vijgen-geitenkaas/