Recept Vijgen met geitenkaas
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke herfstsalade. De vijgen zijn intens van smaak en combineren goed met de zachte geitenkaas. De rucola geeft door de licht bittere smaak genoeg tegengas.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 5 verse vijgen
  • 100 gram rucola
  • 1 el vloeibare honing
  • 50 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • Zwarte peper
  • 1 el olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Snij de vijgen in vier parten
  3. Leg ze in een ovenschaal en bedruip alle parten met de honing en de olijfolie
  4. Zet 15 minuten in de oven tot de parten kleverig zijn
  5. Verdeel de rucola over een bord
  6. Hussel er de vijgen voorzichtig doorheen
  7. Strooi de geitenkaas over de salade
  8. Maal er zwarte peper naar smaak overheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-vijgen-geitenkaas/