Recept Burger kipkerrie
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2
- 300 gram kipfilet
- 1 el kerriepoeder
- 1 el sojasaus
- 2 kleine tenen knoflook
- 2 kleine sjalotjes
- 1 el verse gehakte peterselie
- 2 bruine bollen
- 100 gram peultjes
- 100 gram alfalfa
- 4 mooie slabladeren
- 2 el pindakaas
- 2 el zoete chilisaus
- Peper
- Zout
- Kroepoek
- Doe de kipfilet samen met de knoflook, sjalotjes, kerriepoeder, sojasaus en peterselie in een keukenmachine of blender
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Maal alles fijn tot gehakt
- Vorm met vochtige handen twee burgers van het mengsel
- Laat de burgers onder aluminiumfolie minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 10 minuten gaar
- Keer de burgers halverwege
- Kook ondertussen de peultjes in 5 minuten knapperig
- Snij de bollen open en bestrijk elke onderkant en bovenkant met pindakaas en chilisaus
- Leg op elke besmeerde onderkant twee slabladeren en de helft van de peultjes
- Leg daarop de kipburger
- Verdeel de alfalfa over de burger
- Leg de bovenkant er op en serveer met kroepoek
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-burger-kipkerrie/
3.5.3226