Recept Burger kipkerrie
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een gezonde variant op de hamburger van de snackbar. Verrassende smaken en heel makkelijk te maken. Serveer met kroepoek.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300 gram kipfilet
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el sojasaus
  • 2 kleine tenen knoflook
  • 2 kleine sjalotjes
  • 1 el verse gehakte peterselie
  • 2 bruine bollen
  • 100 gram peultjes
  • 100 gram alfalfa
  • 4 mooie slabladeren
  • 2 el pindakaas
  • 2 el zoete chilisaus
  • Peper
  • Zout
  • Kroepoek
Bereidingswijze
  1. Doe de kipfilet samen met de knoflook, sjalotjes, kerriepoeder, sojasaus en peterselie in een keukenmachine of blender
  2. Voeg peper en zout naar smaak toe
  3. Maal alles fijn tot gehakt
  4. Vorm met vochtige handen twee burgers van het mengsel
  5. Laat de burgers onder aluminiumfolie minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast
  6. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in 10 minuten gaar
  7. Keer de burgers halverwege
  8. Kook ondertussen de peultjes in 5 minuten knapperig
  9. Snij de bollen open en bestrijk elke onderkant en bovenkant met pindakaas en chilisaus
  10. Leg op elke besmeerde onderkant twee slabladeren en de helft van de peultjes
  11. Leg daarop de kipburger
  12. Verdeel de alfalfa over de burger
  13. Leg de bovenkant er op en serveer met kroepoek
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-burger-kipkerrie/