Recept Kalfsschnitzel met basilicumjus
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 2 kalfsschnitzels
- 25 gram boter, in blokjes
- 4 el olijfolie
- Sap en rasp van een halve citroen
- 1 bakje verse basilicum, in repen gesneden
- Peper
- Zout
- Meng de citroenrasp en sap met twee eetlepels olijfolie
- Leg de schnitzels minstens een uur in deze marinade
- Verhit dan de overige twee eetlepels olijfolie in een koekenpan
- Haal het vlees uit de marinade en laat uitlekken boven de kom (marinade heb je nodig)
- Braad het vlees 2 minuten per kant en leg dan op een bord onder aluminiumfolie
- Marinade door bakvet roeren in de pan en de boter en basilicum er vervolgens door heen roeren
- Verwarm de schnitzels nog 2 minuten mee
- Serveer de schnitzels met de basilicumjus
- Lekker met gebakken aardappels en broccoli of sperziebonen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kalfsschnitzel-basilicumjus/
3.5.3226