Recept Pastinaaksoep met I sea Bacon
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 500 gram pastinaak, ongeschild en in stukken
- 800 ml groentebouillon
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel mosterd
- 2 stukken I sea bacon
- Scheut olijfolie
- Zonnebloemolie
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Voeg de sjalot en knoflook toe en smoor een paar minuten op laag vuur
- Voeg dan de pastinaak toe
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
- Zet het vuur dan laag en laat de pastinaak 30 minuten zachtjes koken
- Pureer de soep dan glad met een staafmixer
- Voeg de mosterd toe en pureer nogmaals goed door
- Verhit in een diepe koekenpan of wok een laag zonnebloemolie
- Frituur de I sea bacon 20 tot 30 seconden in de zonnebloemolie
- Laat uitlekken op keukenpapier
- Giet de soep in twee kommen en serveer met de I sea bacon
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-pastinaaksoep-i-sea-bacon/
3.5.3226