Recept Pastinaaksoep met I sea Bacon
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke soep vol met aardse smaken. Heerlijk met de bacon van Seamore.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gram pastinaak, ongeschild en in stukken
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 stukken I sea bacon
  • Scheut olijfolie
  • Zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
  2. Voeg de sjalot en knoflook toe en smoor een paar minuten op laag vuur
  3. Voeg dan de pastinaak toe
  4. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
  5. Zet het vuur dan laag en laat de pastinaak 30 minuten zachtjes koken
  6. Pureer de soep dan glad met een staafmixer
  7. Voeg de mosterd toe en pureer nogmaals goed door
  8. Verhit in een diepe koekenpan of wok een laag zonnebloemolie
  9. Frituur de I sea bacon 20 tot 30 seconden in de zonnebloemolie
  10. Laat uitlekken op keukenpapier
  11. Giet de soep in twee kommen en serveer met de I sea bacon
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-pastinaaksoep-i-sea-bacon/