Recept Arretjescake
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een machtige, maar overheerlijke chocoladebom. Lekker bij een kop thee of als dessert na de maaltijd.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
Ingrediƫnten
  • 250 gram roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 5 el cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 200 gram Mariabiscuitjes
Bereidingswijze
  1. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur
  2. Mix met een handmixer de eieren met de suiker tot een luchtig geheel
  3. Roer het cacaopoeder er door heen
  4. Roer de gesmolten boter er door heen
  5. Mix alles nog eens goed met de handmixer door elkaar
  6. Verkruimel de biscuitjes en roer door het cacaomengsel
  7. Bekleed een cakevorm met een vel bakpapier
  8. Stort het cacaomengsel in de cakevorm
  9. Strijk de bovenkant met de bolle kant van de lepel glad
  10. Zet minstens twee uur in de koelkast om de cake op te laten stijven
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-arretjescake/