Recept Gevulde koolrolletjes
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lichte en gezonde maaltijd boordevol groenten. Lekker met gebakken krieltjes.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Gevulde koolrolletjes
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 middelgrote ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, heel fijn gehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 Chinese kool
Paprikasaus
  • 4 rode paprika’s
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 tl oregano
Bereidingswijze
Paprikasaus
  1. Verwarm de oven op 230 graden
  2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
  3. Leg de paprikahelften op de snijkant op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie
  4. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de paprika’s tot ze zwart geblakerd zijn
  5. Leg ze vervolgens in een schaal en dek af met aluminiumfolie
  6. Laat de paprika’s afkoelen en trek dan het verschroeide vel eraf (bewaar het vrijgekomen vocht)
  7. Verhit een scheut olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook even aan
  8. Voeg de paprika’s en alle overige ingrediënten toe en hussel goed door elkaar
  9. Laat circa 10 minuten smoren op laag vuur
  10. Pureer alles dan met een staafmixer tot gladde saus
Gevulde koolrolletjes
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snij 8 mooie bladeren van de kool
  3. Kook de bladeren 2 minuten en spoel ze af in een vergiet met koud water
  4. Leg de bladeren op een schone theedoek
  5. Meng het gehakt met de ui, knoflook, oregano en peper
  6. Verdeel in 8 porties en maak er met je handen rolletjes van
  7. Leg elk rolletje op een koolblad, sla de zijkanten van de kool over het gehakt en rol stevig op
  8. Leg de koolrolletjes naast elkaar in de ovenschaal en schenk de paprikasaus erover.
  9. Zet 25 minuten in de oven
  10. Serveer met gebakken krieltjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gevulde-koolrolletjes/