Recept Vis met geroosterde bietjes met appelchips en fetacreme
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekker gerecht om je gasten eens goed mee te verrassen. De diverse smaken vullen elkaar perfect aan.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Knoflookolie
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook, gepeld
Geroosterde bietjes
  • 8 kleine gekookte bietjes
  • 2 tl knoflookpoeder
  • Knoflookolie
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper
Appelchips
  • 1 grote appel (Jonagold)
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl water
Kabeljauw met kruiden
  • 4 kabeljauwfilets
  • 2 tl pul biber (of paprikapoeder)
  • 2 tl tijm
  • 4 tl knoflookolie
  • Gemalen zwarte peper
Crème van feta
  • 100 gram feta
  • 50 ml water
Bereidingswijze
Knoflookolie
  1. Verwarm de zonnebloemolie in een steelpan met de gepelde knoflooktenen op laag vuur
  2. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen
  3. Verwijder dan de knoflook
Geroosterde bietjes
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snij de bieten in dunne plakken en verdeel over een met aluminiumfolie beklede bakplaat
  3. Kwast de bietjes in met de knoflookolie zodat ze een mooi glanzend laagje hebben
  4. Verdeel de knoflookloeder over de bietjes
  5. Maal er zout en peper naar smaak overheen
  6. Zet 45 minuten in de oven
Appelchips
  1. Verwarm de oven op 100 graden
  2. Verwijder het klokhuis met een appelboor (hoeft niet perse)
  3. Snij de appel in dunne schijven
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  5. Leg de appelschijven op het bakpapier en kwast ze in met water en citroensap
  6. Zet vier uur in de oven totdat ze mooi opkrullen en krokant zijn
Kabeljauw met kruiden
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en bestrijk elke filet met een theelepel knoflookolie
  3. Strooi de pul piber, tijm en peper (naar smaak) over de vis
  4. Zet 12 tot 15 minuten in de oven
Crème van feta
  1. Mix met een staafmixer de feta met het water tot een gladde crème
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-vis-geroosterde-bietjes-appelchips-en-fetacreme/