Recept Vis met geroosterde bietjes met appelchips en fetacreme
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 4
- 100 ml zonnebloemolie
- 3 tenen knoflook, gepeld
- 8 kleine gekookte bietjes
- 2 tl knoflookpoeder
- Knoflookolie
- Zout
- Gemalen zwarte peper
- 1 grote appel (Jonagold)
- 2 tl citroensap
- 2 tl water
- 4 kabeljauwfilets
- 2 tl pul biber (of paprikapoeder)
- 2 tl tijm
- 4 tl knoflookolie
- Gemalen zwarte peper
- 100 gram feta
- 50 ml water
- Verwarm de zonnebloemolie in een steelpan met de gepelde knoflooktenen op laag vuur
- Laat 15 minuten zachtjes pruttelen
- Verwijder dan de knoflook
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snij de bieten in dunne plakken en verdeel over een met aluminiumfolie beklede bakplaat
- Kwast de bietjes in met de knoflookolie zodat ze een mooi glanzend laagje hebben
- Verdeel de knoflookloeder over de bietjes
- Maal er zout en peper naar smaak overheen
- Zet 45 minuten in de oven
- Verwarm de oven op 100 graden
- Verwijder het klokhuis met een appelboor (hoeft niet perse)
- Snij de appel in dunne schijven
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg de appelschijven op het bakpapier en kwast ze in met water en citroensap
- Zet vier uur in de oven totdat ze mooi opkrullen en krokant zijn
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en bestrijk elke filet met een theelepel knoflookolie
- Strooi de pul piber, tijm en peper (naar smaak) over de vis
- Zet 12 tot 15 minuten in de oven
- Mix met een staafmixer de feta met het water tot een gladde crème
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-vis-geroosterde-bietjes-appelchips-en-fetacreme/
3.5.3226