Recept Rosbief met rode wijnsaus
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 1 rosbief van circa 700-800 gram
- 2 el olijfolie
- Peper
- Zout
- 400 ml rode wijn
- 1 pot vleesfond (380 ml)
- 1 laurierblad
- 1 el olijfolie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 gram boter, in blokjes
- Verwarm de oven op 140 graden
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote braadpan
- Braad de rosbief rondom bruin
- Strooi er peper en zout naar smaak overheen
- Leg de rosbief in een ovenschaal
- Steek een vlees thermometer in het dikste gedeelte van het vlees
- Rooster de rosbief circa 45 tot 60 minuten in de oven totdat de thermometer 48 graden aangeeft
- Haal de rosbief uit de oven en laat nog 5 a 10 minuten rusten onder aluminiumfolie
- Snij het vlees dan in plakken en serveer met de rode wijnsaus
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan
- Fruit de sjalot en knoflook even aan
- Giet dan de wijn en het vleesfond erbij en voeg het laurierblaadje toe
- Breng aan de kook en laat de saus tot de helft inkoken (20-25 minuten)
- Verwijder het laurierblad
- Pureer de saus met een staafmixer tot gladde saus
- Klop van het vuur af de blokjes boter door de saus (monteren)
- Haal de saus door een zeef om hem echt fluweelzacht te maken
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-rosbief-rode-wijnsaus/
3.5.3226