Caesar salad
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
All time classic Caesar Salad is een Amerikaans (Mexicaans) gerecht en werd ontwikkeld door een Italiaanse immigrant. Heerlijk fris en wereldwijd te bestellen, deze versie heeft gegrilde kip.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • Voor de dressing
  • 2 eidooiers
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl dijonmosterd
  • 2 ansjovisfiletjes
  • 2 el citroensap
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • Voor de salade
  • 1 Romaine sla
  • 2 eieren
  • 2 handjes geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 witte boterham
  • 8 stukjes ansjovis
  • Olijfolie
  • 2 kipfilets
Bereidingswijze
  1. Maak de dressing door in een beker de dooiers te mengen met de knoflook, mosterd, kaas, knoflook en ansjovisfilets
  2. Maal het mengsel fijn met de staafmixer en voeg beetje bij beetje de olie toe zodat het een mayonaise-achtig mengsel wordt
  3. Breng op smaak met citroensap
  4. Verwarm de oven op 200 graden
  5. Snij een witte boterham in mooie repen en vervolgens in gelijke vierkantjes
  6. Besprenkel rijkelijk met olie
  7. Rooster ze op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 5 minuten goudbruin en knapperig
  8. Snij van de onderkant van de sla de stronk weg en verdeel de losse bladeren over de borden
  9. Verhit een grilpan tot heet en gril de kipfilets in circa 8 minuten per kant bruin
  10. Kook ondertussen de eieren 6 minuten
  11. Laat de ansjovis uitlekken
  12. Verdeel de ansjovis over de sla
  13. Snij de kip in mooie stukken en leg ook op de sla
  14. Pel de eieren en snij doormidden
  15. Voeg toe aan de salade
  16. Strooi de croutons er over
  17. Besprenkel de salade met de dressing
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/caesar-salad/