All time classic Caesar Salad is een Amerikaans (Mexicaans) gerecht en werd ontwikkeld door een Italiaanse immigrant. Heerlijk fris en wereldwijd te bestellen, deze versie heeft gegrilde kip.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Voor de dressing
2 eidooiers
2 el geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
1 tl dijonmosterd
2 ansjovisfiletjes
2 el citroensap
1,5 dl zonnebloemolie
Voor de salade
1 Romaine sla
2 eieren
2 handjes geraspte Parmezaanse kaas
1 witte boterham
8 stukjes ansjovis
Olijfolie
2 kipfilets
Bereidingswijze
Maak de dressing door in een beker de dooiers te mengen met de knoflook, mosterd, kaas, knoflook en ansjovisfilets
Maal het mengsel fijn met de staafmixer en voeg beetje bij beetje de olie toe zodat het een mayonaise-achtig mengsel wordt
Breng op smaak met citroensap
Verwarm de oven op 200 graden
Snij een witte boterham in mooie repen en vervolgens in gelijke vierkantjes
Besprenkel rijkelijk met olie
Rooster ze op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 5 minuten goudbruin en knapperig
Snij van de onderkant van de sla de stronk weg en verdeel de losse bladeren over de borden
Verhit een grilpan tot heet en gril de kipfilets in circa 8 minuten per kant bruin
Kook ondertussen de eieren 6 minuten
Laat de ansjovis uitlekken
Verdeel de ansjovis over de sla
Snij de kip in mooie stukken en leg ook op de sla
Pel de eieren en snij doormidden
Voeg toe aan de salade
Strooi de croutons er over
Besprenkel de salade met de dressing
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/caesar-salad/