Recept Runderstoofpot met gorgonzola
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een hartverwarmende maaltijd op een koude winterdag. Het ultieme comfortfood. Lekker met pompoenpuree en gebakken aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 450 gram runderriblappen
  • 3 rode uien
  • 100 gram gorgonzola plus vier plakjes extra
  • 1 el bloem
  • 40 gram boter
  • Zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze
  1. Snij de uien in ringen
  2. Snij het vlees in blokjes
  3. Verhit de boter in een grote pan waar een deksel op past
  4. Braad het vlees al omscheppend in 2 minuten rondom bruin
  5. Maal er wat peper uit de molen over heen
  6. Voeg de uien toe en bak al omscheppend nog een minuut mee
  7. Strooi de bloem over de uien en het vlees en meng goed door elkaar
  8. Snij 50 gram gorgonzola in plakjes en voeg toe aan de pan
  9. Giet er vervolgens zoveel warm water in de pan tot het vlees net onder staat
  10. Doe de deksel op de pan en laat op zacht vuur 4 uur pruttelen
  11. Haal dan het vlees uit de pan en laat het stoofvocht op hoog vuur tot de helft inkoken
  12. Voeg dan het vlees weer toe
  13. Verkruimel dan de resterende 50 gram gorgonzola in de pan en schep goed door elkaar tot de gorgonzola gesmolten is
  14. Verdeel de stoofpot over twee diepe borden of kommen en verdeel over elke kom nog twee plakjes gorgonzola
  15. Lekker met pompoenpuree en gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-runderstoofpot-gorgonzola/