Recept Runderstoofpot met gorgonzola
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
- 450 gram runderriblappen
- 3 rode uien
- 100 gram gorgonzola plus vier plakjes extra
- 1 el bloem
- 40 gram boter
- Zwarte peper uit de molen
- Snij de uien in ringen
- Snij het vlees in blokjes
- Verhit de boter in een grote pan waar een deksel op past
- Braad het vlees al omscheppend in 2 minuten rondom bruin
- Maal er wat peper uit de molen over heen
- Voeg de uien toe en bak al omscheppend nog een minuut mee
- Strooi de bloem over de uien en het vlees en meng goed door elkaar
- Snij 50 gram gorgonzola in plakjes en voeg toe aan de pan
- Giet er vervolgens zoveel warm water in de pan tot het vlees net onder staat
- Doe de deksel op de pan en laat op zacht vuur 4 uur pruttelen
- Haal dan het vlees uit de pan en laat het stoofvocht op hoog vuur tot de helft inkoken
- Voeg dan het vlees weer toe
- Verkruimel dan de resterende 50 gram gorgonzola in de pan en schep goed door elkaar tot de gorgonzola gesmolten is
- Verdeel de stoofpot over twee diepe borden of kommen en verdeel over elke kom nog twee plakjes gorgonzola
- Lekker met pompoenpuree en gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-runderstoofpot-gorgonzola/
3.5.3226