Recept Knoflooksoep
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een ontzettend gezonde soep met een rijke smaak. Lekker met een gegratineerd stokbroodje.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 bollen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1.5 tl gedroogde tijm
  • Peper
  • 800 ml groentenbouillon
  • 1 mespunt gerookt paprikapoeder (optioneel)
  • 2 sneetjes stokbrood
  • Klein handje geraspte oude kaas
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 150 graden
  2. Halveer de bollen knoflook en leg ze met schil in een ovenschaal
  3. Besprenkel met olijfolie
  4. Strooi de tijm over de knoflook en maal er peper naar smaak over heen
  5. Dek de schaal af met aluminiumfolie
  6. Zet 1 uur in het midden van de oven tot de knoflook zacht is
  7. Laat even afkoelen en knijp de knoflook uit de velletjes
  8. Doe de knoflookteentjes in een soeppan en voeg eventueel het paprikapoeder toe
  9. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook
  10. Laat dan 10 minuten zachtjes koken
  11. Pureer met een staafmixer tot gladde soep
  12. Verhoog de oventemperatuur op 180 graden
  13. Leg twee rondjes stokbrood met kaas op het rooster in de oven
  14. Laat enkele minuten smelten
  15. Verdeel de soep over twee kommen
  16. Leg in elke kom een gegratineerd stokbroodje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-knoflooksoep/