Recept gepekelde eierdooier
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een leuk experiment om eens uit te proberen. Schaaf de dooier over een salade of carpaccio of zelfs over een gebakken ei.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 verse eierdooier
  • 40 gram suiker
  • 60 gram grof zeezout
Bereidingswijze
  1. Meng de suiker met het zout
  2. Leg een laag van minstens 1 cm zout-suiker in een bakje, schaaltje of schoteltje
  3. Maak een kuiltje in het midden
  4. Leg de dooier in het kuiltje
  5. Strooi er de resterende suiker-zout mix overheen en zet afgedekt in de koelkast
  6. Laat dit zo een week staan
  7. De dooier is nu glazig en stevig en je kunt ‘m nu oppakken
  8. Borstel het zout-suiker mengsel er voorzichtig af
  9. Doe de dooier in een oude (schone) sok of zakdoek en hang deze op een koel plek
  10. Laat de dooier daar nog twee weken hangen
  11. Daarna kun je de dooier raspen en strooien over een salade of over een gebakken eitje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-gepekelde-eierdooier/