Recept gepekelde eierdooier
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
- 1 verse eierdooier
- 40 gram suiker
- 60 gram grof zeezout
- Meng de suiker met het zout
- Leg een laag van minstens 1 cm zout-suiker in een bakje, schaaltje of schoteltje
- Maak een kuiltje in het midden
- Leg de dooier in het kuiltje
- Strooi er de resterende suiker-zout mix overheen en zet afgedekt in de koelkast
- Laat dit zo een week staan
- De dooier is nu glazig en stevig en je kunt ‘m nu oppakken
- Borstel het zout-suiker mengsel er voorzichtig af
- Doe de dooier in een oude (schone) sok of zakdoek en hang deze op een koel plek
- Laat de dooier daar nog twee weken hangen
- Daarna kun je de dooier raspen en strooien over een salade of over een gebakken eitje
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-gepekelde-eierdooier/
3.5.3226