Recept Ossenstaart
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte winterse lekkernij. Het kost even wat tijd om te stoven, maar dan heb je een heerlijke comfort maaltijd.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 800 gram ossenstaart
  • 2 el bloem
  • 1 el boter
  • olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 winterwortels, in dunne plakjes gesneden
  • 200 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 kleine eetlepel gedroogde tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 500 gram pastinaak, in stukken
  • ¼ pompoen, in stukken
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Bestrooi de ossenstaarten met zout en peper en bloem wentel ze door de bloem
  2. Verhit boter en olie in een pan en braad de ossenstaart rondom bruin
  3. Zet het vuur laag en leg de ossenstaart op een bord
  4. Stoof de ui en knoflook circa vijf minuten in het braadvet
  5. Voeg daarna de wortel toe
  6. Smoor dit geheel weer circa vijf minuten
  7. Blus af met rode wijn
  8. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook
  9. Voeg de ossenstaarten, tijm en laurier toe
  10. Stoof de ossenstaart in circa acht uur gaar op laag vuur met de deksel op de pan
  11. Haal het gare vlees met bot uit de saus en pluk het van het bot.
  12. Laat de saus op hoog vuur circa tien minuten inkoken
  13. Voeg het vlees toe aan de saus en schep alles door elkaar
  14. Laat nog 15 minuten zacht pruttelen
  15. Kook de pompoen samen met de pastinaak in 15 minuten gaar
  16. Giet af en pureer met een staafmixer tot puree
  17. Breng op smaak met zout en peper
  18. Lekker met aardappels en een frisse salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-ossenstaart/