Recept Gehaktbrood met tomaten
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke makkelijke maaltijd die goed van te voren te bereiden is. Lekker met een frisse salade, sperziebonen en gebakken aardappels.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 champignons
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • 1 tomaat
  • 1 grote tl oregano
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snipper de ui en hak de champignons en knoflook fijn
  3. Meng het gehakt met het ei, de knoflook, ui, champignons, oregano, tomatenpuree en voeg peper naar smaak toe
  4. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet de vorm goed in met boter
  5. Doe het gehaktmengsel in de vorm en verdeel gelijkmatig zodat je een brood krijgt
  6. Leg de plakken tomaat op het gehaktbrood
  7. Zet 35 minuten in de oven
  8. Haal dan uit de oven en laat 15 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie
  9. Haal het gehaktbrood dan uit de vorm en verdeel in vier plakken
  10. Lekker met een frisse salade, sperziebonen en gebakken aardappels
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-gehaktbrood-tomaten/