Het is even een werkje, maar de meeste tijd zit in het wachten tot het brood gerezen is. Lekker met een lik roomboter.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 10
Ingrediënten
165 ml lauw/warmwater
3 g gedroogde gist
4 g zout
250 g volkorenmeel
10 g boter
Handvol pompoenpitten
Handvol pijnboompitten
Bereidingswijze
Los het gist op in het water en laat even trekken
Voeg zout toe en giet het mengsel in de keukenmachine
Voeg ook het volkorenmeel toe en kneed samen met de boter door het gistmengsel
Voeg eventueel extra water toe als het deeg te droog is of extra meel als het deeg te nat is
Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed met de hand in circa 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg door het deeg uit te duwen en terug te rollen
Maak van het deeg een bol en leg deze op een met bakplaat met bakpapier
Bestuif met bloem, dek af met plasticfolie en laat 30 minuten rijzen
Druk het gerezen deeg uit tot een ovalen plak
Vouw de uiteinden naar binnen en rol het deeg strak op
Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen
Druk het deeg plat tot een ovalen plak en voeg de pompoenpitten aan het deeg toe
Vouw de uiteinden naar binnen en rol het nogmaals deeg op
Leg het deeg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat
Laat nog 1 uur narijzen
Verwarm de oven voor op 240°C
Zet de oven terug naar 200°C net voor het brood in de oven gaat
Bestrooi de bovenkant van het brood met de pijnboompitten
Bak het brood in circa 35 minuten bruin
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-brood-pijnboompitten/