Recept Brood met pijnboompitten
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Het is even een werkje, maar de meeste tijd zit in het wachten tot het brood gerezen is. Lekker met een lik roomboter.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 10
Ingrediënten
  • 165 ml lauw/warmwater
  • 3 g gedroogde gist
  • 4 g zout
  • 250 g volkorenmeel
  • 10 g boter
  • Handvol pompoenpitten
  • Handvol pijnboompitten
Bereidingswijze
  1. Los het gist op in het water en laat even trekken
  2. Voeg zout toe en giet het mengsel in de keukenmachine
  3. Voeg ook het volkorenmeel toe en kneed samen met de boter door het gistmengsel
  4. Voeg eventueel extra water toe als het deeg te droog is of extra meel als het deeg te nat is
  5. Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed met de hand in circa 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg door het deeg uit te duwen en terug te rollen
  6. Maak van het deeg een bol en leg deze op een met bakplaat met bakpapier
  7. Bestuif met bloem, dek af met plasticfolie en laat 30 minuten rijzen
  8. Druk het gerezen deeg uit tot een ovalen plak
  9. Vouw de uiteinden naar binnen en rol het deeg strak op
  10. Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen
  11. Druk het deeg plat tot een ovalen plak en voeg de pompoenpitten aan het deeg toe
  12. Vouw de uiteinden naar binnen en rol het nogmaals deeg op
  13. Leg het deeg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat
  14. Laat nog 1 uur narijzen
  15. Verwarm de oven voor op 240°C
  16. Zet de oven terug naar 200°C net voor het brood in de oven gaat
  17. Bestrooi de bovenkant van het brood met de pijnboompitten
  18. Bak het brood in circa 35 minuten bruin
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-brood-pijnboompitten/