Recept Chocolademuffins
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een ware chocolade verwennerij. Heerlijk als traktatie bij een kop koffie.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
Ingrediënten
  • 225 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 ei
  • 225 ml halfvolle melk
  • 75 g roomboter
  • 100 gram melkchocolade in kleine stukjes gehakt
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder, suiker en cacaopoeder boven een kom
  3. Schep de gehakte chocola erdoor en maak in het midden een kuiltje
  4. Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los
  5. Smelt de boter en voeg toe aan het melk/ei mengsel en roer goed door elkaar
  6. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een stevig beslag
  7. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is
  8. Vet de muffinvorm in met olijfolie
  9. Schep het beslag (met een ijslepel) in de holletjes van de muffinvorm
  10. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar
  11. Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolademuffins/