Recept Chocolademuffins
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
- 225 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 125 g bruine basterdsuiker
- 4 el cacaopoeder
- 1 ei
- 225 ml halfvolle melk
- 75 g roomboter
- 100 gram melkchocolade in kleine stukjes gehakt
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Zeef de bloem met het bakpoeder, suiker en cacaopoeder boven een kom
- Schep de gehakte chocola erdoor en maak in het midden een kuiltje
- Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los
- Smelt de boter en voeg toe aan het melk/ei mengsel en roer goed door elkaar
- Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een stevig beslag
- Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is
- Vet de muffinvorm in met olijfolie
- Schep het beslag (met een ijslepel) in de holletjes van de muffinvorm
- Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar
- Haal de muffins uit de oven en laat afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocolademuffins/
3.5.3226