Wortelburger
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Vegetarische wortelburger met feta, waterkers, komkommer en taugé.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 400 g wortel
  • Klein blikje kikkererwten
  • ½ rode ui
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el tahini (sesampasta)
  • 2 tl komijn
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 50 g havermout
  • ½ citroen (sap en fijngeraspte schil)
  • zout en peper
  • ½ komkommer in linten
  • Feta
  • Taugé
  • Griekse yoghurt
  • Waterkers
  • 4 broodjes naar keuze
Bereidingswijze
  1. Schil de wortel en rasp fijn
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en maal ze grof in de keukenmachine
  3. Snipper de ui
  4. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin
  5. Meng de geraspte wortel met de kikkererwten, ui, tahini, sesamzaadjes, komijn, ei, olijfolie en havermout goed door elkaar
  6. Breng op smaak met citroensap, rasp en zout en peper
  7. Vorm vier gelijke burgers van het mengsel en leg ze in de koelkast om op te stijven
  8. Verwarm de oven voor op 180°C
  9. Bak de burgers in circa 5 minuten in wat olie aan beide zijden bruin en laat ze nog 10 minuten verder garen in de oven
  10. Leg op elk broodje wat geschaafde komkommerlinten
  11. Daarop leg je de burger
  12. Top af met wat Griekse yoghurt, feta en de waterkers
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/wortelburger/