Wortelburger
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 400 g wortel
- Klein blikje kikkererwten
- ½ rode ui
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el tahini (sesampasta)
- 2 tl komijn
- 1 ei
- 1 el olijfolie
- 50 g havermout
- ½ citroen (sap en fijngeraspte schil)
- zout en peper
- ½ komkommer in linten
- Feta
- Taugé
- Griekse yoghurt
- Waterkers
- 4 broodjes naar keuze
- Schil de wortel en rasp fijn
- Laat de kikkererwten uitlekken en maal ze grof in de keukenmachine
- Snipper de ui
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin
- Meng de geraspte wortel met de kikkererwten, ui, tahini, sesamzaadjes, komijn, ei, olijfolie en havermout goed door elkaar
- Breng op smaak met citroensap, rasp en zout en peper
- Vorm vier gelijke burgers van het mengsel en leg ze in de koelkast om op te stijven
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Bak de burgers in circa 5 minuten in wat olie aan beide zijden bruin en laat ze nog 10 minuten verder garen in de oven
- Leg op elk broodje wat geschaafde komkommerlinten
- Daarop leg je de burger
- Top af met wat Griekse yoghurt, feta en de waterkers
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/wortelburger/
3.5.3208