Recept Laksa met garnalen
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Aantal personen: 2
- 2 el laksa currypasta
- 500 ml visbouillon
- 400 ml kokosmelk
- Sap van 1 limoen
- 200 gram garnalen
- 300 gram sugarsnaps
- 200 gram taugé
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt
- 250 gram eiernoedels
- Bakje koriander, fijngehakt (optioneel)
- Zonnebloemolie
- Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok of hapjespan
- Roerbak de garnalen twee minuten op hoog vuur
- Voeg de currypasta toe en meng met de garnalen
- Zet het vuur laag en voeg de bouillon, kokosmelk en het limoensap toe
- Breng de laksa aan de kook en zet het vuur dan weer laag
- Kook de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing gaar
- Voeg de sugarsnaps en noedels toe en laat tien minuten pruttelen
- Leg de taugé in een kom en giet er kokend water over
- Laat 1 minuut staan en giet af
- Verdeel de laksa over vier borden
- Garneer elk bord met 50 gram taugé, wat rode peper en eventueel wat fijngehakte koriander
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-laksa-garnalen/
3.5.3226