Recept Chocoladekoek met walnoten
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een ware chocoladebom voor de echte liefhebber. Drink er een kop koffie of thee bij en lekker genieten.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 6
Ingrediënten
  • 225 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 ei
  • 225 ml halfvolle melk
  • 75 g roomboter
  • 100 gram walnoten, grof gehakt
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder, suiker en cacaopoeder boven een kom
  3. Schep 75 gram gehakte walnoten erdoor en maak in het midden een kuiltje
  4. Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los
  5. Smelt de boter en voeg toe aan het melk/ei mengsel en roer goed door elkaar
  6. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een stevig beslag
  7. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is
  8. Bekleed een ronde bakvorm van 24 cm in doorsnee met bakpapier
  9. Vul de bakvorm met het beslag en decoreer met de overige 25 gram walnoten
  10. Zet de koek 20 minuten in de oven en check of deze gaar is door er een mes in te steken
  11. Het mes moet er schoon uitkomen
  12. Zet anders nog 5 a 10 minuten terug in de oven
  13. Haal de koek uit de oven en snij in mooie punten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocoladekoek-walnoten/