Recept Chocoladekoek met walnoten
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 6
- 225 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 125 g bruine basterdsuiker
- 4 el cacaopoeder
- 1 ei
- 225 ml halfvolle melk
- 75 g roomboter
- 100 gram walnoten, grof gehakt
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Zeef de bloem met het bakpoeder, suiker en cacaopoeder boven een kom
- Schep 75 gram gehakte walnoten erdoor en maak in het midden een kuiltje
- Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los
- Smelt de boter en voeg toe aan het melk/ei mengsel en roer goed door elkaar
- Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een stevig beslag
- Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is
- Bekleed een ronde bakvorm van 24 cm in doorsnee met bakpapier
- Vul de bakvorm met het beslag en decoreer met de overige 25 gram walnoten
- Zet de koek 20 minuten in de oven en check of deze gaar is door er een mes in te steken
- Het mes moet er schoon uitkomen
- Zet anders nog 5 a 10 minuten terug in de oven
- Haal de koek uit de oven en snij in mooie punten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-chocoladekoek-walnoten/
3.5.3226