Recept Rosbiefrolletjes met erwten en ricotta
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een verrassend voorgerecht dat makkelijk te maken is en er toch zeer culinair uitziet.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 12 plakken rosbief
  • 175 a 200 gram ricotta
  • 200 gram diepvrieserwten
  • 3 el citroensap
  • Peper
  • Zout
  • Klein handje geroosterde pijnboompitten
  • Flesje balsamico crème (AH, Xenos, Jumbo)
Bereidingswijze
  1. Doe de bevroren erwten in een kom
  2. Giet daar kokend water op en laat drie minuten staan
  3. Giet de erwten af en meng ze met de ricotta
  4. Prak alles grof met een vork
  5. Voeg het citroensap en peper en zout naar smaak toe
  6. Hussel alles goed door elkaar
  7. Leg vier keer twee plakken rosbief op elkaar
  8. Verdeel de erwten mousse over de plakken rosbief
  9. Rol de rosbief op en snij schuin doormidden
  10. Zet vier borden klaar en decoreer ze met de balsamico crème
  11. Leg op elk bord drie helften van de rolletjes
  12. Strooi daar wat geroosterde pijnboompitten overheen
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-rosbiefrolletjes-erwten-en-ricotta/