Recept Tonijnballetjes met tomatensaus
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een leuke en gezonde variant op de klassieke gehaktbal. Serveer er brood bij met gezouten boter of pasta.
Auteur:
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
Tonijnballetjes
  • 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
  • 1 lente-uitje, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Peper
Tomatensaus
  • 500 gram cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl chilipoeder (optioneel)
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
Tonijnballetjes
  1. Meng de tonijn met de lente-ui, rode ui, knoflook, eieren, oregano, kaas en peper naar smaak in een grote kom tot egaal mengsel
  2. Vorm er met je handen balletjes ter grootte van een pingpongbal van
  3. Doe ze terug in de kom en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast
  4. Verhit dan een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de tonijnballetjes in 5 minuten rondom bruin
  5. Serveer met de tomatensaus en brood met gezouten boter of pasta
Tomatensaus
  1. Verhit een scheut olie in een kookpan
  2. Fruit de ui en knoflook even aan
  3. Voeg dan de cherrytomaten, wijn, oregano, chilipoeder (optioneel)en zout en peper naar smaak toe
  4. Doe een deksel op de pan en laat 15 a 20 minuten stoven
  5. Pureer met een staafmixer tot gladde saus
  6. Haal de saus eventueel nog door de zeef zodat de saus totaal glad is
  7. Serveer bij de tonijnballetjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-tonijnballetjes-met-tomatensaus/