Recept Tonijnballetjes met tomatensaus
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
- 2 blikjes tonijn op olie, uitgelekt
- 1 lente-uitje, fijngehakt
- 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 el geraspte parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 1 tl gedroogde oregano
- Peper
- 500 gram cherrytomaten
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 rode uien, gesnipperd
- 100 ml droge witte wijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl chilipoeder (optioneel)
- Peper
- Zout
- Meng de tonijn met de lente-ui, rode ui, knoflook, eieren, oregano, kaas en peper naar smaak in een grote kom tot egaal mengsel
- Vorm er met je handen balletjes ter grootte van een pingpongbal van
- Doe ze terug in de kom en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast
- Verhit dan een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de tonijnballetjes in 5 minuten rondom bruin
- Serveer met de tomatensaus en brood met gezouten boter of pasta
- Verhit een scheut olie in een kookpan
- Fruit de ui en knoflook even aan
- Voeg dan de cherrytomaten, wijn, oregano, chilipoeder (optioneel)en zout en peper naar smaak toe
- Doe een deksel op de pan en laat 15 a 20 minuten stoven
- Pureer met een staafmixer tot gladde saus
- Haal de saus eventueel nog door de zeef zodat de saus totaal glad is
- Serveer bij de tonijnballetjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/voorgerechten/recept-tonijnballetjes-met-tomatensaus/
3.5.3226