Recept Indiase visburgers
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een leuke variatie op de welbekende Aziatische viskoekjes. Lekker met muntyoghurt om de burgers in te dippen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 350 gram witvis (ik gebruik hier pangasiusfilet)
  • 1 ei
  • 1 el Indiase madras currypasta (Patak’s)
  • 1 el maizena
  • 2 lente-uitjes
  • 4 kleine naan broodjes
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 el fijngesneden verse munt
  • ½ komkommer
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Pureer de vis met het ei, currypasta, lente-ui en maizena in een keukenmachine tot gladde massa
  2. Vorm met je handen vier burgers en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met anti aanbaklaag
  4. Bak de burgers zes minuten aan elke kant bruin op medium hoog vuur
  5. Houd ze in beweging om aanbranden te voorkomen
  6. Meng de munt door de yoghurt
  7. Bak de naanbroodjes volgens de verpakking in de oven goudbruin
  8. Snij de komkommer in linten
  9. Beleg per persoon twee naanbroodjes met komkommer en twee visburgers en geef er de muntyoghurt bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-indiase-visburgers/