Recept Indiase visburgers
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 2
- 350 gram witvis (ik gebruik hier pangasiusfilet)
- 1 ei
- 1 el Indiase madras currypasta (Patak’s)
- 1 el maizena
- 2 lente-uitjes
- 4 kleine naan broodjes
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 el fijngesneden verse munt
- ½ komkommer
- Olijfolie
- Pureer de vis met het ei, currypasta, lente-ui en maizena in een keukenmachine tot gladde massa
- Vorm met je handen vier burgers en laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met anti aanbaklaag
- Bak de burgers zes minuten aan elke kant bruin op medium hoog vuur
- Houd ze in beweging om aanbranden te voorkomen
- Meng de munt door de yoghurt
- Bak de naanbroodjes volgens de verpakking in de oven goudbruin
- Snij de komkommer in linten
- Beleg per persoon twee naanbroodjes met komkommer en twee visburgers en geef er de muntyoghurt bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-indiase-visburgers/
3.5.3226