Recept Kipkebab met sla en yoghurt dressing
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Aantal personen: 4
- 500 gram kippendijen zonder bot
- 5 el Griekse of Turkse yoghurt
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- ⅕ tl kaneelpoeder
- 2 el citroensap
- 1 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gewone paprikapoeder
- 1 el ketchup
- 200 gram sla naar keuze
- 250 gram diepvrieserwten
- 100 gram feta
- ½ komkommer, in halve maantjes gesneden
- 4 el Griekse of Turkse yoghurt
- 1 el citroensap
- Snij de kippendijen in evengrote stukken
- Meng alle ingrediënten voor de kebabs in een kom door elkaar
- Leg de stukken kip in een grote schaal en schep de marinade door de kip
- Zorg dat alle kip goed rondom met de marinade bedekt is
- Zet minimaal twee uur in de koelkast
- Verwarm dan de oven op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier
- Rijg de kip aan (geweekte!!!!) houten satéprikkers
- Rijg ze niet te dicht op elkaar zodat ze goed gaat kunnen worden
- Leg deze op het bakpapier
- Bak de kip 20 minuten op de ene kant en draai ze dan om
- Bak nog 15 minuten aan de andere kant
- Serveer de kebabs met de salade
- Kook de erwten in 5 minuten beetgaar
- Verdeel de sla over vier borden
- Strooi daar de erwten en komkommer over
- Verkruimel de feta en strooi over de sla
- Meng de yoghurt met het citroensap
- Besprenkel elke salade met een eetlepel yoghurt
- Serveer met de kebabs
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kipkebab-met-sla-en-yoghurt-dressing/
3.5.3226