Recept Kipkebab met sla en yoghurt dressing
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een leuke variant op de traditionele lamskebab. Kippendijen zijn net wat malser dan kipfilet. Lekker met een salade en eventueel wat pitabrood.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Kebabs
  • 500 gram kippendijen zonder bot
  • 5 el Griekse of Turkse yoghurt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • ⅕ tl kaneelpoeder
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gewone paprikapoeder
  • 1 el ketchup
Salade
  • 200 gram sla naar keuze
  • 250 gram diepvrieserwten
  • 100 gram feta
  • ½ komkommer, in halve maantjes gesneden
  • 4 el Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 el citroensap
Bereidingswijze
Kebabs
  1. Snij de kippendijen in evengrote stukken
  2. Meng alle ingrediënten voor de kebabs in een kom door elkaar
  3. Leg de stukken kip in een grote schaal en schep de marinade door de kip
  4. Zorg dat alle kip goed rondom met de marinade bedekt is
  5. Zet minimaal twee uur in de koelkast
  6. Verwarm dan de oven op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier
  7. Rijg de kip aan (geweekte!!!!) houten satéprikkers
  8. Rijg ze niet te dicht op elkaar zodat ze goed gaat kunnen worden
  9. Leg deze op het bakpapier
  10. Bak de kip 20 minuten op de ene kant en draai ze dan om
  11. Bak nog 15 minuten aan de andere kant
  12. Serveer de kebabs met de salade
Salade
  1. Kook de erwten in 5 minuten beetgaar
  2. Verdeel de sla over vier borden
  3. Strooi daar de erwten en komkommer over
  4. Verkruimel de feta en strooi over de sla
  5. Meng de yoghurt met het citroensap
  6. Besprenkel elke salade met een eetlepel yoghurt
  7. Serveer met de kebabs
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kipkebab-met-sla-en-yoghurt-dressing/