Recept Steamed bun met eend
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
- 1 eendenborst filet
- 4 el ketjap manis
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- 1 el sesamzaadjes
- 4 gestoomde broodjes (diepvries bij de toko)
- 100 gram taugé
- 4 el atjar
- Verwarm de oven op 150 graden
- Kerf de eend aan de velkant een paar keer in met een scherp mes
- Meng de ketjap, chilipeper, knoflook en sesamzaadjes in een kom door elkaar
- Leg de eend met de velkant naar beneden in een ovenschaal
- Giet de marinade over de eend
- Dek de schaal af met aluminiumfolie
- Zet anderhalf uur in de oven
- Trek de eend dan met twee vorken uit elkaar
- Meng de kleine stukken eend goed met het vocht uit de schaal
- Zet nog 15 minuten afgedekt terug in de oven
- Stoom de broodjes in 5 minuten in een stoommand klaar
- Blancheer de taugé circa 1 minuut in kokend water
- Snij de broodjes open en vul ieder broodje met een lepel atjar, taugé en een kwart van de pulled duck
- Serveer er eventueel plakjes komkommer en kroepoek bij.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-steamed-bun-met-eend/
3.5.3226