Recept Steamed bun met eend
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke maaltijd en leuke variatie op de pulled pork. Koop de broodjes bij de toko om het gemakkelijk voor jezelf te maken.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 eendenborst filet
  • 4 el ketjap manis
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 el sesamzaadjes
  • 4 gestoomde broodjes (diepvries bij de toko)
  • 100 gram taugé
  • 4 el atjar
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 150 graden
  2. Kerf de eend aan de velkant een paar keer in met een scherp mes
  3. Meng de ketjap, chilipeper, knoflook en sesamzaadjes in een kom door elkaar
  4. Leg de eend met de velkant naar beneden in een ovenschaal
  5. Giet de marinade over de eend
  6. Dek de schaal af met aluminiumfolie
  7. Zet anderhalf uur in de oven
  8. Trek de eend dan met twee vorken uit elkaar
  9. Meng de kleine stukken eend goed met het vocht uit de schaal
  10. Zet nog 15 minuten afgedekt terug in de oven
  11. Stoom de broodjes in 5 minuten in een stoommand klaar
  12. Blancheer de taugé circa 1 minuut in kokend water
  13. Snij de broodjes open en vul ieder broodje met een lepel atjar, taugé en een kwart van de pulled duck
  14. Serveer er eventueel plakjes komkommer en kroepoek bij.
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-steamed-bun-met-eend/