Recept Moussaka
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een gezonde variant op de klassieke Griekse moussaka. Sowieso lekker met een groene salade. Serveer er eventueel gebakken aardappels bij.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 3
Ingrediƫnten
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 aubergines
  • 1 blik tomatenpulp
  • Scheut droge witte wijn
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 tl gedroogde oregano
  • ¾ tl kaneel
  • Peper
  • Olijfolie
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 1 tl maizena
  • 50 gram feta
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snij de aubergines in dunne ronde plakken
  3. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
  4. Bak de aubergines al omscheppend zacht
  5. Leg de plakken aubergine een passende ovenschaal (de plakken mogen elkaar overlappen)
  6. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan
  7. Bak de ui en knoflook circa 2 minuten glazig
  8. Voeg dan het gehakt toe en bak rul
  9. Voeg dan de inhoud van het blik tomatenpulp toe en een scheut witte wijn
  10. Roer alles door elkaar
  11. Voeg 2 tl oregano toe en de kaneel en peper naar smaak
  12. Roer nogmaals door elkaar
  13. Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen
  14. Schep dan de saus over de aubergines in de ovenschaal
  15. Klop in een kom het ei los met de maizena en de yoghurt
  16. Verdeel dit mengsel over de saus (dit gaat makkelijk als je de bolle kant van een lepel gebruikt)
  17. Verkruimel de feta en strooi over de moussaka
  18. Strooi de laatste theelepel oregano over de feta
  19. Zet 25 a 30 minuten in de oven
  20. Lekker met gebakken aardappels en een frisse groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-moussaka/