Recept Rode curry met garnaal
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekkere Thaise gezonde maaltijd die je simpel kunt bereiden na een drukke dag. Serveer er rijst bij en een Thais biertje.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 4 el rode curry pasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram roze garnalen
  • 1 pak mini mais
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • Koriander (optioneel)
  • Handvol pinda’s
  • Olijfolie
  • Rijst
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een wok of hoge koekenpan
  2. Roerbak de garnalen 1 minuut en haal uit de pan
  3. Verhit de rode curry pasta 2 minuten in de pan en giet er dan de kokosmelk bij
  4. Roer goed door elkaar
  5. Voeg de sugarsnaps, rode paprika en mini mais toe en laat het geheel 10 minuten zacht koken
  6. Proef of alle groenten knapperig en gaar zijn
  7. Voeg dan de garnalen toe en laat alles nog een paar minuten doorwarmen
  8. Verdeel de curry over twee borden en bestrooi met de pinda’s en eventueel met de koriander
  9. Serveer er een kom rijst bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-rode-curry-met-garnaal/