Spaanse mosselen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Hete saus met een ziltige smaak van de zeevruchten in deze Spaanse klassieker met mosselen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 2 kilo mosselen
  • 1 blik tomaten op sap
  • 2 el chilipoeder (mag natuurlijk minder)
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 rode uien gesnipperd
  • Peper
  • Zout
  • 2 el paprikapuree (te koop bij Islamitische winkel)
  • Goede scheut witte wijn of sherry
  • 1 citroen
  • Handvol peterselie
Bereidingswijze
  1. Verhit 2 el olijfolie in een pan en smoor de knoflook en ui in 5 minuten zacht
  2. Voeg de tomatenblokjes toe en schep goed om
  3. Voeg het chilipoeder, de paprikapuree en zout en peper toe
  4. Giet er een goede scheut wijn of sherry bij
  5. Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes pruttelen
  6. Kijk tussendoor wel of de saus niet te droog wordt
  7. Zo ja, giet er dan een beetje warm water bij
  8. Kook de mosselen in een ander pan klaar. Ze zijn goed als alle schelpen open staan.
  9. Verdeel over vier borden en giet iets van het mosselvocht in de saus.
  10. Roer nog 1 keer door
  11. Giet de saus over de mosselen
  12. Garneer met peterselie
  13. Geef er een kwart citroen bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/vuurdoop/