Spaanse mosselen
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
- 2 kilo mosselen
- 1 blik tomaten op sap
- 2 el chilipoeder (mag natuurlijk minder)
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 2 rode uien gesnipperd
- Peper
- Zout
- 2 el paprikapuree (te koop bij Islamitische winkel)
- Goede scheut witte wijn of sherry
- 1 citroen
- Handvol peterselie
- Verhit 2 el olijfolie in een pan en smoor de knoflook en ui in 5 minuten zacht
- Voeg de tomatenblokjes toe en schep goed om
- Voeg het chilipoeder, de paprikapuree en zout en peper toe
- Giet er een goede scheut wijn of sherry bij
- Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes pruttelen
- Kijk tussendoor wel of de saus niet te droog wordt
- Zo ja, giet er dan een beetje warm water bij
- Kook de mosselen in een ander pan klaar. Ze zijn goed als alle schelpen open staan.
- Verdeel over vier borden en giet iets van het mosselvocht in de saus.
- Roer nog 1 keer door
- Giet de saus over de mosselen
- Garneer met peterselie
- Geef er een kwart citroen bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/vuurdoop/
3.5.3208