Een heerlijke gezonde Mexicaanse maaltijd vol groenten. Serveer er guacamole, zure room, tortillachips en geraspte kaas bij. En een ijskoude Corona!
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
300 gram rundergehakt
2 rode uien, fijngehakt
1 rode paprika, fijngehakt
200 gram mais
400 gram bloemkool rijst (AH of Jumbo)
1 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl sambal
6 el (zoete) chilisaus
2 el honing
1 el limoensap
Bereidingswijze
Bak het gehakt rul in een wok of hoge hapjespan
Voeg de uien en paprika en mais toe en schep goed door elkaar
Voeg nu ook de bloemkoolrijst toe en schep wederom alles goed door elkaar
Voeg nu de chilipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, chilisaus, limoensap, sambal en honing toe en schep deze ingrediƫnten door het gehakt/rijst mengsel
Proef of er naar jou smaak meer limoensap, honing, sambal of chilisaus bij moet
Laat het gerecht nu nog 10 minuten zachtjes garen zodat alle smaken met elkaar vermengd zijn
Verdeel het dan vervolgens over 3 kommen
Serveer er guacamole, tortillachips, geraspte kaas en zure room bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-mexicaans-gehaktgerecht-met-bloemkoolrijst/