Recept Mexicaans gehaktgerecht met bloemkoolrijst
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke gezonde Mexicaanse maaltijd vol groenten. Serveer er guacamole, zure room, tortillachips en geraspte kaas bij. En een ijskoude Corona!
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 200 gram mais
  • 400 gram bloemkool rijst (AH of Jumbo)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl sambal
  • 6 el (zoete) chilisaus
  • 2 el honing
  • 1 el limoensap
Bereidingswijze
  1. Bak het gehakt rul in een wok of hoge hapjespan
  2. Voeg de uien en paprika en mais toe en schep goed door elkaar
  3. Voeg nu ook de bloemkoolrijst toe en schep wederom alles goed door elkaar
  4. Voeg nu de chilipoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, chilisaus, limoensap, sambal en honing toe en schep deze ingrediƫnten door het gehakt/rijst mengsel
  5. Proef of er naar jou smaak meer limoensap, honing, sambal of chilisaus bij moet
  6. Laat het gerecht nu nog 10 minuten zachtjes garen zodat alle smaken met elkaar vermengd zijn
  7. Verdeel het dan vervolgens over 3 kommen
  8. Serveer er guacamole, tortillachips, geraspte kaas en zure room bij
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-mexicaans-gehaktgerecht-met-bloemkoolrijst/