Recept Cake met hagelslag
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een leuke variant op de traditionele marmercake waarbij cacaopoeder wordt gebruikt. Mocht je niet van melkchocolade houden dan kun je ook voor pure hagelslag kiezen.
Auteur:
Gang: Nagerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 12
Ingrediƫnten
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 120 gram melkchocola hagelslag
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 175 graden
  2. Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en kneed door elkaar
  3. Voeg een voor een de eieren toe en klop telkens goed door elkaar
  4. Voeg dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en kneed alles tot een mooi egaal beslag
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier
  6. Giet de helft van het beslag in de vorm
  7. Strooi 80 gram hagelslag over het beslag
  8. Giet dan de andere helft van het beslag over de hagelslag
  9. Strooi daar de overige 40 gram hagelslag over heen
  10. Zet 60 minuten in de oven
  11. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen
  12. Snij in plakken
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/nagerechten/recept-cake-met-hagelslag/