Recept Bietenburger met avocado en alfalfa
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
- 2 rauwe bieten
- 100 gram havermout
- 1 rode ui fijngehakt
- 100 gram feta of geitenkaas
- 2 knoflookteentjes
- 1 ei
- 1 tl olijfolie
- 1 el oregano
- 200 ml Griekse yoghurt
- 200 gram alfalfa
- 2 acocado’s
- versgemalen peper en zout
- 4 grote broodbollen naar keuze
- Rasp de rauwe bietjes boven een grote kom fijn
- Hak 1 teen knoflook en de rode ui met de hand of met behulp van een keukenmachine heel fijn
- Voeg toe aan de rode bietjes
- Voeg Havermout toe
- Voeg de verkruimelde feta of geitenkaas toe
- Breek het ei boven de kom
- Voeg oregano, peper en zout naar smaak toe
- Kneed het mengsel met beide handen tot een samenhangend geheel
- Laat het nu een half uurtje rusten zodat het aan elkaar blijft plakken
- Doe de Griekse yoghurt in een kom
- Knijp er een teentje knoflook boven uit
- Roer goed door elkaar en voeg zout en peper toe
- Haal het bietenmengsel uit de koelkast
- Vorm nu vier grote burgers van het mengsel
- Verhit een klein beetje olijfolie in anti aanbak pan
- Bak de burgers circa vijf minuten per kant tot ze mooi lichtbruin kleuren
- Leg de burgers op een lekkere broodbol naar keuze
- Snij de avocado in repen
- Met avocado en alfalfa bedekken en de Griekse yoghurt erbij serveren
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-bietenburger-met-avocado-en-alfalfa/
3.5.3226