Recept Bietenburger met avocado en alfalfa
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke vega burger vol vitaminen. Serveer er een frisse saus van yoghurt bij.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 2 rauwe bieten
  • 100 gram havermout
  • 1 rode ui fijngehakt
  • 100 gram feta of geitenkaas
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 ei
  • 1 tl olijfolie
  • 1 el oregano
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 200 gram alfalfa
  • 2 acocado’s
  • versgemalen peper en zout
  • 4 grote broodbollen naar keuze
Bereidingswijze
  1. Rasp de rauwe bietjes boven een grote kom fijn
  2. Hak 1 teen knoflook en de rode ui met de hand of met behulp van een keukenmachine heel fijn
  3. Voeg toe aan de rode bietjes
  4. Voeg Havermout toe
  5. Voeg de verkruimelde feta of geitenkaas toe
  6. Breek het ei boven de kom
  7. Voeg oregano, peper en zout naar smaak toe
  8. Kneed het mengsel met beide handen tot een samenhangend geheel
  9. Laat het nu een half uurtje rusten zodat het aan elkaar blijft plakken
  10. Doe de Griekse yoghurt in een kom
  11. Knijp er een teentje knoflook boven uit
  12. Roer goed door elkaar en voeg zout en peper toe
  13. Haal het bietenmengsel uit de koelkast
  14. Vorm nu vier grote burgers van het mengsel
  15. Verhit een klein beetje olijfolie in anti aanbak pan
  16. Bak de burgers circa vijf minuten per kant tot ze mooi lichtbruin kleuren
  17. Leg de burgers op een lekkere broodbol naar keuze
  18. Snij de avocado in repen
  19. Met avocado en alfalfa bedekken en de Griekse yoghurt erbij serveren
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-bietenburger-met-avocado-en-alfalfa/