Recept cassoulet met worst
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijke Franse lekkernij. Schenk er een glas lichte rode wijn bij en serveer met knapperig brood en een salade.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 4 worsten naar keuze (ik gebruik runderworst)
  • 2 medium venkelknollen, fijn gesneden
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blik gepelde tomaten op sap
  • 400 gram uitgelekte witte bonen
  • 1 el tomatenpuree
  • 125 ml kippenbouillon
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl oregano
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan
  2. Braad de worstjes volgens de verpakking gaar
  3. Haal ze uit de pan en snijd in duimgrote stukken
  4. Bak de knoflook, ui, venkel en chilipoeder in circa 20 minuten zacht en gaar
  5. Tussendoor een paar keer omscheppen
  6. Voeg dan de tomatenpuree toe en stoof nog 5 minuten op laag vuur
  7. Voeg dan de bouillon, tomaten op sap, oregano, rozemarijn en de witte bonen en worstjes toe
  8. Schep alles goed door elkaar
  9. Plaats een deksel op de pan en sudder de cassoulet 20 minuten op laag vuur
  10. Voeg dan peper en zout naar smaak toe
  11. Strooi er de kaas en peterselie over
  12. Dien op in de pan met knapperig brood en frisse salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-cassoulet-met-worst/