Recept cassoulet met worst
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
- 4 worsten naar keuze (ik gebruik runderworst)
- 2 medium venkelknollen, fijn gesneden
- 1 grote rode ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 blik gepelde tomaten op sap
- 400 gram uitgelekte witte bonen
- 1 el tomatenpuree
- 125 ml kippenbouillon
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 tl oregano
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 4 el platte peterselie, fijngehakt
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan
- Braad de worstjes volgens de verpakking gaar
- Haal ze uit de pan en snijd in duimgrote stukken
- Bak de knoflook, ui, venkel en chilipoeder in circa 20 minuten zacht en gaar
- Tussendoor een paar keer omscheppen
- Voeg dan de tomatenpuree toe en stoof nog 5 minuten op laag vuur
- Voeg dan de bouillon, tomaten op sap, oregano, rozemarijn en de witte bonen en worstjes toe
- Schep alles goed door elkaar
- Plaats een deksel op de pan en sudder de cassoulet 20 minuten op laag vuur
- Voeg dan peper en zout naar smaak toe
- Strooi er de kaas en peterselie over
- Dien op in de pan met knapperig brood en frisse salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-cassoulet-met-worst/
3.5.3226