Recept kalkoenburger
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Aantal personen: 4
- 500 gram kalkoenfilet
- 1 ei
- 1 kleine el paprikapoeder
- 1 grote rode ui
- 3 teentjes knoflook
- Peper
- Zout
- 4 broodjes naar keuze
- 8 el bananen/chili dressing
- Zak ijsbergsla
- 2 tomaten, in plakken gesneden
- 1 rode paprika, in repen gesneden
- 1 gele paprika, in repen gesneden
- Olijfolie
- Maal de kalkoenfilet samen met de ui, knoflook, paprikapoeder en ei ineen keukenmachine tot fijn gehakt
- Vorm daar vier burgers van en leg de burgers onder aluminiumfolie minimaal 30 minuten in de koelkast
- Verhit dan een scheut olijfolie in de pan en bak de burgers 5 minuten per kant goudbruin
- Snijd de broodbollen open en bestrijk de beide helften van elke bol met de bananen/chili dressing
- Beleg de bol met sla, 2 plakken tomaat, de kalkoenburger, wat paprikareepjes en dek af met de bovenste helft van het brood
- Lekker met frietjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-kalkoenburger/
3.5.3226