Recept Indiase vis uit de oven
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een makkelijk gerecht dat heerlijk is met een frisse komkommer raita, geroosterde wortels en rijst.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 300 gram tilapiafilet (of pangasiusfilet)
  • 100 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • ½ ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 naanbroodjes
Bereidingswijze
  1. Pureer met een staafmixer (of in de keukenmachine) de yoghurt met de ui, knoflook, paprikapoeder, kaneelpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder tot egale marinade
  2. Leg de vis in een ovenschaal en smeer de vis rondom in met de marinade
  3. Zet 30 minuten afgedekt in de koelkast
  4. Verwarm de oven op 200 graden en bereid de naanbroodjes volgens de verpakking
  5. Zet de oven dan lager op 180 graden
  6. Plaats de ovenschaal met vis in het midden van de oven en bak de vis circa 12 tot 15 minuten
  7. Verdeel de vis over twee borden en leg op elk bord een naanbroodje
  8. Lekker met komkommer raita en geroosterde wortels en rijst
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-indiase-vis-uit-de-oven/