Focaccia met oregano
Bereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
- 300 gram bloem
- 175 lauw water
- 1 zakje gedroogde gist
- Zeezout
- Olijfolie
- Meng de bloem, gist en het water in een kom en kneed 10 minuten tot een mooie ronde deegbal
- Dek de kom af met huishoudfolie en laat een uur rusten op warme plaats
- Na een uur is de hoeveelheid verdubbeld en kun je het nogmaals doorkneden en 2 theelepels zout toevoegen
- Spreidt uit op een met bakpapier beklede bakplaat
- Verwarm de oven op 200 graden
- Laat het deeg nog circa 20 minuten rijzen
- Kerf kruislings in met een mes en kwast er royaal olijfolie overheen
- Strooi er zeezout over naar smaak
- Bak nu een klein half uurtje in de oven
- Haal het brood eruit en laat afkoelen op een rooster
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/focaccia-met-oregano/
3.5.3208