Focaccia met oregano
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Lekker Focaccia met oregano voor bij de Italiaanse maaltijd.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediƫnten
  • 300 gram bloem
  • 175 lauw water
  • 1 zakje gedroogde gist
  • Zeezout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Meng de bloem, gist en het water in een kom en kneed 10 minuten tot een mooie ronde deegbal
  2. Dek de kom af met huishoudfolie en laat een uur rusten op warme plaats
  3. Na een uur is de hoeveelheid verdubbeld en kun je het nogmaals doorkneden en 2 theelepels zout toevoegen
  4. Spreidt uit op een met bakpapier beklede bakplaat
  5. Verwarm de oven op 200 graden
  6. Laat het deeg nog circa 20 minuten rijzen
  7. Kerf kruislings in met een mes en kwast er royaal olijfolie overheen
  8. Strooi er zeezout over naar smaak
  9. Bak nu een klein half uurtje in de oven
  10. Haal het brood eruit en laat afkoelen op een rooster
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/focaccia-met-oregano/