Een echte Franse klassieker. Deze ratatouille kun je gemakkelijk een dag van te voren maken en opwarmen en als restje gebruiken met een ei uit de oven erbij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
2 aubergines
2 tomaten
1 courgette
1 rode paprika
3 tenen knoflook
1 grote rode ui
2 el provenciaalse kruiden
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
2 eieren
Peper
Zout
Olijfolie
Bereidingswijze
Pel de ui en knoflook en snipper fijn
Verhit een goede scheut olijfolie in een diepe hapjespan en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot dat ze zacht zijn
Snij de aubergines en courgette in stukjes van 2 x 2 cm
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes
Voeg de aubergines, courgette en paprika toe in de pan
Schep alles goed door elkaar
Snij de tomaten in kleine blokjes en verwijder de pitjes
Voeg samen met het blik tomaten op sap en de tomatenpuree toe aan de groenten
Voeg ook de provinciaalse kruiden toe en kruid met peper en zout naar smaak
Schep alles nogmaals goed door elkaar
Breng aan de kook en zet het vuur dan laag
Laat 1.5 uur zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn
Verwarm de oven voor op 180 graden
Verdeel de ratatouille over vier ovenschaaltjes (de overige ratatouille serveer je aan tafel erbij)
Maak in het midden een kuiltje
Breek het ei in het kuiltje
Zet circa 10 a 15 minuten in de oven tot het eiwit gestold is
Serveer met brood, de overige ratatouille en eventueel met geroosterde worstjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-ratatouille-uit-de-oven-met-ei/