Recept Ratatouille uit de oven met ei
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een echte Franse klassieker. Deze ratatouille kun je gemakkelijk een dag van te voren maken en opwarmen en als restje gebruiken met een ei uit de oven erbij.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 2 el provenciaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eieren
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Pel de ui en knoflook en snipper fijn
  2. Verhit een goede scheut olijfolie in een diepe hapjespan en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot dat ze zacht zijn
  3. Snij de aubergines en courgette in stukjes van 2 x 2 cm
  4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes
  5. Voeg de aubergines, courgette en paprika toe in de pan
  6. Schep alles goed door elkaar
  7. Snij de tomaten in kleine blokjes en verwijder de pitjes
  8. Voeg samen met het blik tomaten op sap en de tomatenpuree toe aan de groenten
  9. Voeg ook de provinciaalse kruiden toe en kruid met peper en zout naar smaak
  10. Schep alles nogmaals goed door elkaar
  11. Breng aan de kook en zet het vuur dan laag
  12. Laat 1.5 uur zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn
  13. Verwarm de oven voor op 180 graden
  14. Verdeel de ratatouille over vier ovenschaaltjes (de overige ratatouille serveer je aan tafel erbij)
  15. Maak in het midden een kuiltje
  16. Breek het ei in het kuiltje
  17. Zet circa 10 a 15 minuten in de oven tot het eiwit gestold is
  18. Serveer met brood, de overige ratatouille en eventueel met geroosterde worstjes
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-ratatouille-uit-de-oven-met-ei/