Een heerlijk bijgerecht waar de kleur vanaf spat. Lekker bij vis, vlees of kip en serveer er dan gebakken aardappels of een knapperig stokbroodje bij.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Salade
75 gram feta
100 gram botersla
200 gram sugarsnaps
150 gram diepvriesdoperwten
Dressing
2 el olijfolie
2 el zonnebloemolie
1 tl mosterd
2 el citroensap
½ sjalotje, gesnipperd
Peper
Zout
Bereidingswijze
Salade
Kook de erwten in 10 minuten gaar en giet af en spoel af onder koud water
Kook de sugarsnaps in 4 minuten gaar en giet af en spoel af onder koud water (Dit is om het kookproces te stoppen en om te zorgen dat de groenten knapperig blijft)
Schik de sla in een schaal of op een groot bord
Verdeel de sugarsnaps en erwten over de sla
Verkruimel de feta over de groenten
Besprenkel met de dressing
Lekker bij kip, vis of vlees en serveer er gebakken aardappels of een knapperig stokbroodje bij
Dressing
Meng voor de vinaigrette de olijfolie, zonnebloemolie, citroensap, mosterd in een kom tot een egale dikke emulsie
Voeg sjalot toe en flink wat zout en peper
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-groene-groenten-salade-met-feta/