Recept Groene groenten salade met feta
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk bijgerecht waar de kleur vanaf spat. Lekker bij vis, vlees of kip en serveer er dan gebakken aardappels of een knapperig stokbroodje bij.
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 2
Ingrediënten
Salade
  • 75 gram feta
  • 100 gram botersla
  • 200 gram sugarsnaps
  • 150 gram diepvriesdoperwten
Dressing
  • 2 el olijfolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl mosterd
  • 2 el citroensap
  • ½ sjalotje, gesnipperd
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
Salade
  1. Kook de erwten in 10 minuten gaar en giet af en spoel af onder koud water
  2. Kook de sugarsnaps in 4 minuten gaar en giet af en spoel af onder koud water (Dit is om het kookproces te stoppen en om te zorgen dat de groenten knapperig blijft)
  3. Schik de sla in een schaal of op een groot bord
  4. Verdeel de sugarsnaps en erwten over de sla
  5. Verkruimel de feta over de groenten
  6. Besprenkel met de dressing
  7. Lekker bij kip, vis of vlees en serveer er gebakken aardappels of een knapperig stokbroodje bij
Dressing
  1. Meng voor de vinaigrette de olijfolie, zonnebloemolie, citroensap, mosterd in een kom tot een egale dikke emulsie
  2. Voeg sjalot toe en flink wat zout en peper
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/recept-groene-groenten-salade-met-feta/