Recept Bietenballen met zure room
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een heerlijk vegetarisch gerecht of hapje voor bij de borrel. Serveer met zure room om de bietenballen in te dippen.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 3
Ingrediƫnten
  • 200 gram geraspte ongekookte geschilde bieten
  • 300 gram uitgelekte tofu
  • 100 gram shiitake paddestoelen (of anders champignons)
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el maizena
  • 1 ei
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Peper
  • Zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 125 ml zure room
Bereidingswijze
  1. Wikkel de tofu in een schone theedoek en zet er iets zwaars op zodat de tofu zijn vocht verliest
  2. Laat de tofu een uur uitlekken
  3. Doe de tofu dan samen met het ei, ketjap, shiitake, maizena in een keukenmachine en pureer fijn tot egale massa
  4. Doe de geraspte bieten in een kom en spatel er het tofu mengsel door heen
  5. Voeg het knoflookpoeder en peper en zout naar smaak toe
  6. Hussel opnieuw alles goed door elkaar tot alle ingrediƫnten goed met elkaar vermengd zijn
  7. Verwarm de oven op 180 graden
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  9. Vorm met he handen circa 20 tot 25 balletjes ter grootte van een pingpongbal
  10. Leg ze naast elkaar op de bakplaat
  11. Zet 10 minuten in de oven
  12. Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk elk balletje met wat zonnebloemolie
  13. Zet 20 minuten terug in de oven
  14. Haal de ballen er dan uit en serveer met zure room en een frisse salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-bietenballen-met-zure-room/