Recept Bietenballen met zure room
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 3
- 200 gram geraspte ongekookte geschilde bieten
- 300 gram uitgelekte tofu
- 100 gram shiitake paddestoelen (of anders champignons)
- 2 el ketjap manis
- 2 el maizena
- 1 ei
- 1 tl knoflookpoeder
- Peper
- Zout
- 2 el zonnebloemolie
- 125 ml zure room
- Wikkel de tofu in een schone theedoek en zet er iets zwaars op zodat de tofu zijn vocht verliest
- Laat de tofu een uur uitlekken
- Doe de tofu dan samen met het ei, ketjap, shiitake, maizena in een keukenmachine en pureer fijn tot egale massa
- Doe de geraspte bieten in een kom en spatel er het tofu mengsel door heen
- Voeg het knoflookpoeder en peper en zout naar smaak toe
- Hussel opnieuw alles goed door elkaar tot alle ingrediƫnten goed met elkaar vermengd zijn
- Verwarm de oven op 180 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Vorm met he handen circa 20 tot 25 balletjes ter grootte van een pingpongbal
- Leg ze naast elkaar op de bakplaat
- Zet 10 minuten in de oven
- Haal de bakplaat uit de oven en bestrijk elk balletje met wat zonnebloemolie
- Zet 20 minuten terug in de oven
- Haal de ballen er dan uit en serveer met zure room en een frisse salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/recept-bietenballen-met-zure-room/
3.5.3226