Een heerlijke koolhydaatarme maaltijd vol groenten en barstensvol smaak. Lekker met chilisaus en eventueel noedels (dan alleen niet meer koolhydraatarm).
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vietnamees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
300 gram rundergehakt
150 gram geraspte wortel
300 gram in dunne repen gesneden rode kool
300 gram in repen gesneden witte kool
5 cm gember, geschild en fijn gesneden
1 rode ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
125 gram taugé
5 el sojasaus
5 el vissaus
Sap van 1 limoen
1 el sesamolie
1 el zonnebloemolie
3 lente-uitjes in ringen gesneden
Bereidingswijze
Verhit de zonnebloemolie in een grote diepe pan of wok
Fruit de ui, knoflook en gember even aan
Voeg dan het gehakt toe en bak dit al omscheppend rul
Voeg dan de wortel, rode kool en witte kool toe en schep alles op matig vuur 3 a 5 minuten goed door elkaar
Voeg dan de sojasaus, vissaus, limoensap en sesamolie toe
Schep wederom goed door elkaar
Voeg als laatste de taugé toe en schep nogmaals alles door elkaar zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn
Zet vuur laag en laat alles nog paar minuten doorgaren
Verdeel het mengsel over vier kommen of diepe borden
Garneer met de lente-ui
Serveer met chilisaus en eventueel gekookte noedels (dan is het alleen niet meer koolhydraatarm)
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/koolhydraatarm-recept-vietnamese-loempiabowl/