Salade ui en sinaasappel (met eend)
Voorbereiding
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 2
- Voor de marinade van twee eendenborsten
- sap en schil van 1 sinaasappel
- 1 vers stukje gember geschild en fijngehakt
- 1 rode ui in stukken gesneden
- Voor de salade
- 2 rode uien
- 4 sinaasappels
- Zout
- Handje zwarte olijven
- Handvol rucola
- Scheut rode wijn azijn
- Kruis het vel van de eendeborsen diagonaal in
- Laat de eendeborsten een paar uur in de marinade weken
- Snijd de rode uien in flinterdunne schijven
- Leg ze in een kom
- Schil de sinaasappels tot ook het witte vlies weg is
- Snijd ze daarna in mooie partjes en leg ze bij de uien in de kom
- Hussel goed door
- Voeg een scheut rode wijn azijn aan het mengsel toe
- Hussel nogmaals goed door
- Laat ook een paar uur intrekken
- Bak de eendeborsten op de velkant ongeveer 8 minuten in een anti aanbakpan zonder olie of boter
- Draai om en bak andere kant nog 3 minuten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/salade-ui-en-sinaasappel-met-eend/
3.5.3208