Salade ui en sinaasappel (met eend)
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Auteur:
Gang: Bijgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
  • Voor de marinade van twee eendenborsten
  • sap en schil van 1 sinaasappel
  • 1 vers stukje gember geschild en fijngehakt
  • 1 rode ui in stukken gesneden
  • Voor de salade
  • 2 rode uien
  • 4 sinaasappels
  • Zout
  • Handje zwarte olijven
  • Handvol rucola
  • Scheut rode wijn azijn
Bereidingswijze
  1. Kruis het vel van de eendeborsen diagonaal in
  2. Laat de eendeborsten een paar uur in de marinade weken
  3. Snijd de rode uien in flinterdunne schijven
  4. Leg ze in een kom
  5. Schil de sinaasappels tot ook het witte vlies weg is
  6. Snijd ze daarna in mooie partjes en leg ze bij de uien in de kom
  7. Hussel goed door
  8. Voeg een scheut rode wijn azijn aan het mengsel toe
  9. Hussel nogmaals goed door
  10. Laat ook een paar uur intrekken
  11. Bak de eendeborsten op de velkant ongeveer 8 minuten in een anti aanbakpan zonder olie of boter
  12. Draai om en bak andere kant nog 3 minuten
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/bijgerechten/salade-ui-en-sinaasappel-met-eend/