Een lekker gerecht dat niet lang nodig heeft om te garen. Mocht je nu niet van lamsgehakt houden, gebruik dan rundergehakt. Bereidingstijd is hetzelfde.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Voor de gehaktballen
350 gram lamsgehakt
1 rode ui, heel fijn gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 tl gedroogde oregano
Voor de saus
1 blik tomatenblokjes
1 rode ui, fijn gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 mespuntje kaneelpoeder
1 tl oregano
1 tl paprikapoeder
Olijfolie
Peper
Zout
Bereidingswijze
Meng alle ingrediƫnten voor de gehaktballen en kneed alles goed door elkaar
Maak er balletjes van zo groot als een golfbal
Bak de balletjes in een scheut olijfolie in de tajine (of hapjespan) tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn en
haal ze uit de pan
Verhip opnieuw een scheut olie in de tajine (of hapjespan)
Fruit de ui en de knoflook even aan
Voeg de specerijen toe en bak deze even mee op een matig vuur
Voeg de tomatenblokjes op sap toe
Roer alles goed door elkaar
Breng op smaak met een snuf peper en zout
Zet de deksel op de tajine (of hapjespan) en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
Voeg de balletjes toe en laat nog 10 minuten met deksel op de tajine (of hapjespan) garen
Lekker met couscous of platbrood en een frisse groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/leuke-recepten-tajine-met-lamsgehaktballen/