Leuke recepten Tajine met lamsgehaktballen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een lekker gerecht dat niet lang nodig heeft om te garen. Mocht je nu niet van lamsgehakt houden, gebruik dan rundergehakt. Bereidingstijd is hetzelfde.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 2
Ingrediƫnten
Voor de gehaktballen
  • 350 gram lamsgehakt
  • 1 rode ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
Voor de saus
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Meng alle ingrediƫnten voor de gehaktballen en kneed alles goed door elkaar
  2. Maak er balletjes van zo groot als een golfbal
  3. Bak de balletjes in een scheut olijfolie in de tajine (of hapjespan) tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn en
  4. haal ze uit de pan
  5. Verhip opnieuw een scheut olie in de tajine (of hapjespan)
  6. Fruit de ui en de knoflook even aan
  7. Voeg de specerijen toe en bak deze even mee op een matig vuur
  8. Voeg de tomatenblokjes op sap toe
  9. Roer alles goed door elkaar
  10. Breng op smaak met een snuf peper en zout
  11. Zet de deksel op de tajine (of hapjespan) en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
  12. Voeg de balletjes toe en laat nog 10 minuten met deksel op de tajine (of hapjespan) garen
  13. Lekker met couscous of platbrood en een frisse groene salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/hoofdgerechten/leuke-recepten-tajine-met-lamsgehaktballen/