Recept Koolhydraatarme lasagne met pompoen
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2 a 3
- 1 pak pompoen lasagnebladen(AH)
- 300 gram rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 2 middelgrote uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 gram verse spinazie
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 1 flinke tl gedroogde oregano
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
- Roerbak alle spinazie tot dat deze geslonken is
- Laat in een vergiet zo goed mogelijk uitlekken (teveel vocht zorgt voor een kleffe natte lasagne)
- Maak de pan schoon en verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan
- Bak de uien en knoflook even aan
- Voeg het gehakt toe en bak samen met de uien en knoflook rul
- Voeg dan de spinazie, tomatenpuree en het blik tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar
- Voeg nu de oregano en peper en zout naar smaak toe
- Leg een deksel op de pan en laat de saus circa 15 minuten op laag vuur pruttelen
- Schep ⅓ van de saus in een ovenschaal (ik heb 24x24 cm gebruikt)
- Leg daarop de helft van de pompoenbladen
- Strooi daar een handvol geraspte kaas over
- Schep dan weer ⅓ van de saus in de schaal
- Leg daar de andere helft van de pompoen op
- Strooi er weer een handvol kaas overheen
- Maak het gerecht af met de resterende saus
- Verdeel er de overige kaas over heen
- Zet 30 minuten in de oven
- Haal dan uit de oven en laat 5 minuten onder aluminiumfolie rusten (dan krijg je een stevige lasagne)
- Snij in mooie vierkanten en serveer met een groene frisse salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/koolhydraatarme-recepten/lasagne-met-pompoen/
3.5.3226