Recept Koolhydraatarme lasagne met pompoen
 
Voorbereiding
Bereiding
Totaal
 
Een slanke en gezonde variant op de klassieke lasagne. De deegbladen worden vervangen door bladen van pompoen. Lekker met een groene salade.
Auteur:
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2 a 3
Ingrediƫnten
  • 1 pak pompoen lasagnebladen(AH)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 gram verse spinazie
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 1 flinke tl gedroogde oregano
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan
  3. Roerbak alle spinazie tot dat deze geslonken is
  4. Laat in een vergiet zo goed mogelijk uitlekken (teveel vocht zorgt voor een kleffe natte lasagne)
  5. Maak de pan schoon en verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan
  6. Bak de uien en knoflook even aan
  7. Voeg het gehakt toe en bak samen met de uien en knoflook rul
  8. Voeg dan de spinazie, tomatenpuree en het blik tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar
  9. Voeg nu de oregano en peper en zout naar smaak toe
  10. Leg een deksel op de pan en laat de saus circa 15 minuten op laag vuur pruttelen
  11. Schep ⅓ van de saus in een ovenschaal (ik heb 24x24 cm gebruikt)
  12. Leg daarop de helft van de pompoenbladen
  13. Strooi daar een handvol geraspte kaas over
  14. Schep dan weer ⅓ van de saus in de schaal
  15. Leg daar de andere helft van de pompoen op
  16. Strooi er weer een handvol kaas overheen
  17. Maak het gerecht af met de resterende saus
  18. Verdeel er de overige kaas over heen
  19. Zet 30 minuten in de oven
  20. Haal dan uit de oven en laat 5 minuten onder aluminiumfolie rusten (dan krijg je een stevige lasagne)
  21. Snij in mooie vierkanten en serveer met een groene frisse salade
Recipe by Foodblog CurlsCulinair at https://www.curls-culinair.nl/koolhydraatarme-recepten/lasagne-met-pompoen/